Nieuws

nieuwsbericht 20 februari 2017 - Extra kookteams nodig voor 8e Walking Dinner
persbericht - 29 januari 2017 Kaartverkoop gestart voor 8e Walking Dinner
persbericht - 17 januari 2016 7e Walking dinner vooraankondiging
persbericht 26 janauri 2015 SVP 6e Walking Dinner 8 maart vooraankondiging
persbericht 17 februari 2014 Walking Dinner: Inschrijving in volle gang – al veel kookteams – start- en eindlocatie bekend!
persbericht 27 januari 2014 SVP pakt uit met lustrum editie walking dinner tijdens Internationale Vrouwendag
5 december 2013 - Oproep: Kookteams en kooklocaties voor LUSTRUM Walking Dinner 8 maart 2014
persbericht 3 september 2013 Nazomerborrel & BYO picknick bij Babbersmolen op 8 sept
persbericht 18 februari 2013 Vooraankondiging: 4e Walking Dinner BROOD & ROZEN
nieuwsbericht 19 juni 2012 Hoogstraat Bruist was een succes!
persbericht 3 juni 2012 Hoogstraat Bruist op 7, 8 en 9 juni
persbericht 15 april 2012 SVP vult lege ruimtes Hoogstraat met Centrummanagement
persbericht 20 februari 2012 Inschrijvingen stromen binnen! Oproep aan kookteams
persbericht 13 februari 2012 Vooraankondiging Walking Dinner SECRET INGREDIENTS
nieuwsbericht 10 december 2011 Geslaagde muzikale afsluiting in Wennekerpand
persbericht 27 november 2011 Music and More met Kizzy McHugh op 8 december
nieuwsbericht 8 november 2011 Dialoog ‘Kleding maakt de vrouw’
nieuwsbericht Geslaagde Pink Ribbon bijeenkomst
persbericht 3 oktober 2011 SVP Pink Ribbon avond in teken van borstkanker
persbericht 29 augustus 2011 Het SVP organiseert SPIRIT & THE ARTS
persbericht 10 juni 2011 Uiteindelijk 91 inschrijvingen voor 8 juni
persbericht 29 mei 2011 Al meer dan 50 Schiedamse Vrouwen schreven in voor 8 juni
persbericht 23 mei 2011 SVP-primeur: Schiedamse molenroute
nieuwsbericht 10 maart 2011 Bedankt voor jullie deelname aan walking dinner
nieuwsbericht 2 maart 2011 Op 8 maart 200 vrouwen in beweging
persbericht 14 februari 2011 Oproep aan kookteams
persbericht 7 februari 2011 Start inschrijving Walking Dinner

 

 

nieuwsbericht 20 februari 2017 - Extra kookteams nodig voor 8e Walking Dinner

 

Gezien de grote belangstelling voor de culinaire route zoekt het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) extra kookteams voor het Walking Dinner. Het jaarlijkse evenement voor alle vrouwen/meiden die van Schiedam houden vindt altijd plaats op 8 maart; Internationale Vrouwendag.
 
Groepjes vrouwen lopen de culinaire route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. Zo nemen ze letterlijk een kijkje bij elkaar in de keuken. Alle deelnemers starten bij het Stedelijk Museum en eindigen in de Havenkerk.
 
Oproep voor kookteams
Het SVP zoekt met spoed extra kookteams in heel Schiedam: dames/meiden die het leuk vinden om voor andere vrouwen te koken, thuis of op een bijzondere locatie in Schiedam. Elk kookteam  bepaalt zelf wat ze kookt en krijgt twee groepjes vrouwen te eten (6-12 personen). Het SVP geeft hen vooraf boodschappengeld. Er zijn al kookteams aangemeld uit Schiedam centrum, west, oost en noord. Meld je ook aan via svpschiedam@gmail.com of kijk op    www.svpschiedam.nl/8-maart

  


  

persbericht - 29 januari 2017 Kaartverkoop gestart voor 8e Walking Dinner

 

Kaarten voor de culinaire route van het Walking Dinner “Krachtvoer” zijn weer te koop op vier locaties in Schiedam. Op woensdagavond 8 maart organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) voor de achtste keer een Walking Dinner in Schiedam. Groepjes vrouwen lopen een culinaire route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. Zo nemen ze letterlijk een kijkje bij elkaar in de keuken. Voor alle vrouwen die van Schiedam houden.

 

Het walking dinner op Internationale Vrouwendag is uitgegroeid tot een zeer succesvol evenement in Schiedam. Jaarlijks zetten meer dan 200 vrouwen zich in om voor andere vrouwen  een onvergetelijke avond te bewerkstelligen. Alle deelnemers starten en eindigen op een centrale locatie in de stad.

 

Kaartverkoop gestart

Kaarten voor de culinaire route à 15 euro zijn te koop tot en met zaterdag 25 februari bij het I-Punt aan de Lange Kerkstraat, Césant in de Korenbeurs, boekhandel Post Scriptum in Hof van Spaland en City’Lein op de Hoogstraat. Voor openingstijden en informatie: www.svpschiedam.nl of facebook.com/svpwalkingdinner.

 

Oproep voor kookteams

Het SVP is ook weer op zoek naar (nieuwe) kookteams in heel Schiedam. Dames, jong en oud, die het leuk vinden om voor andere vrouwen te koken, thuis of op een bijzondere locatie in Schiedam. Elk kookteam krijgt twee groepjes vrouwen te eten. Daarvoor krijgen ze boodschappengeld van het SVP. Meld je aan via svpschiedam@gmail.com.

 

Het SVP is een organisatie voor en door vrouwen. Op vrijwillige basis organiseren zij elk jaar een Walking Dinner op internationale vrouwendag. De coördinerende groep bestaat in 2017 uit: Astrid van Pelt, Jennifer Dekker, Leonie Hulshof, Rita van der Eijk, Sandra Winkels, Vera van der Vlerk en Soesja Boode.  

persbericht - 17 januari 2016 7e Walking dinner vooraankondiging

Walking Dinner “Schiedamse (S)maken”

Op dinsdagavond 8 maart organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) voor de zevende keer een walking dinner in Schiedam. Elke Schiedamse vrouw kan hieraan meedoen. Groepjes vrouwen lopen een culinaire route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. Zo nemen ze letterlijk een kijkje bij elkaar in de keuken.

 

De afgelopen jaren groeide het walking dinner op Internationale Vrouwendag uit tot een zeer succesvol evenement in Schiedam. Meer dan 200 vrouwen zetten zich de afgelopen zes jaar in om een onvergetelijke avond te bewerkstelligen.

Aanmelden kookteams en culinaire route

Vanaf 1 februari zijn kaarten voor de culinaire route à €15,- te koop bij de Jeneverlogies, boekhandel Post Scriptum, Inloophuis De Boei en City’Lein. Het SVP is ook weer op zoek naar (nieuwe) kookteams. Alle dames die het leuk vinden om voor andere dames te koken, thuis of op een bijzondere locatie, kunnen zich aanmelden. Meer informatie op facebook.com/ SVPwalkingdinner of www.svpschiedam.nl.  

persbericht 26 janauri 2015 SVP 6e Walking Dinner 8 maart vooraankondiging

SVP verrast met Walking Tea editie tijdens Internationale Vrouwendag

 

Op zondag 8 maart organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) voor de zesde keer een walking dinner in Schiedam. Elke Schiedamse vrouw kan hieraan meedoen. Deze keer lopen groepjes vrouwen ’s middags een culinaire ‘tea’ route door het centrum, langs bijzondere adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. 

 

De afgelopen jaren groeide het walking dinner op Internationale Vrouwendag uit tot een zeer succesvol evenement in Schiedam. Meer dan 200 vrouwen zetten zich de afgelopen vijf jaar in om een onvergetelijke avond te bewerkstelligen. Op zondag 8 maart van 14.00-17.30 uur wordt een walking tea georganiseerd, een variant op het walking dinner. De centrale begin- en eindlocaties zijn nog een verassing.

 

2 februari start kaartverkoop

Om mee te doen hoeven vrouwen niet aangesloten te zijn bij het SVP.Tickets voor de culinaire tea route à €10,- zijn binnenkort te koop. Voor verkoopadressen en informatie: Facebook SVP Walking Dinner of www.svpschiedam.nl.

 

Deuren openen – elkaar ontmoeten

Als platform voor informatie, inspiratie en ontmoeting omarmt het SVP Internationale Vrouwendag. Maar wel op een manier die past bij Schiedam, het SVP en de tijd waarin we leven. Schiedam heeft veel inwoners die van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land komen. Schiedam is een importstad. Niet iedere vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart wil het SVP collectief deuren openen die anders gesloten blijven. Het walking tea is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren.

persbericht 17 februari 2014 Walking Dinner: Inschrijving in volle gang – al veel kookteams – start- en eindlocatie bekend!

SVP presenteert lustrum editie walking dinner tijdens Internationale Vrouwendag 

Op zaterdag 8 maart organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) voor de vijfde keer een walking dinner in Schiedam. Elke Schiedamse vrouw kan hieraan meedoen. Groepjes vrouwen lopen een culinaire route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. Zo nemen ze letterlijk een kijkje bij elkaar in de keuken.

 

Startlocatie dit jaar is Bibliotheek Waterweg, de plek waar het in 2009 allemaal begon. Het eindpunt is ook al bekend: Het Podium/De Graauwe Hengst aan de Lange Haven.

 

De afgelopen jaren groeide het walking dinner op Internationale Vrouwendag uit tot een zeer succesvol evenement in Schiedam. Meer dan 200 vrouwen zetten zich ieder jaar in om een onvergetelijke avond te bewerkstelligen. Al meer dan 20 kookteams hebben zich aangemeld om voor andere Schiedamse vrouwen te gaan koken. Meer kookteams en/of locaties zijn welkom, want er wordt rekening gehouden met een flinke toeloop tijdens deze lustrumeditie.

 

Kaartverkoop is gestart

Om mee te doen hoeven vrouwen niet aangesloten te zijn bij het SVP. Tickets voor de culinaire route à €15,- zijn tot 1 maart te koop bij de drie volgende verkooppunten:

Nationaal Jenevermuseum Schiedam, Lange Haven 74-76.
Open: di-vr van 12:00-17:00, za-zo van 12:00-18:00 uur.

Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland.
Open: ma van 11:00-17:30, di/wo/vr van 9:00-17:30, do van 9:00-20:00, za van 9:00-17:00 uur.

Tante Yo, Groenelaan127,
Open: vr van 11:00 -17:00, za 10:30 - 13:30 uur.

Kijk hier op de website voor meer informatie of op www.facebook.com/SVPwalkingdinner of meld je aan voor onze maillijst via info@svpschiedam.nl.

 

Deuren openen – elkaar ontmoeten

Als platform voor informatie, inspiratie en ontmoeting omarmt het SVP Internationale Vrouwendag. Maar wel op een manier die past bij Schiedam, het SVP en de tijd waarin we leven. Schiedam heeft veel inwoners die van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land komen. Schiedam is een importstad. Niet iedere vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart wil het SVP collectief deuren openen die anders gesloten blijven. Het walking dinner is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren.

persbericht 27 januari 2014 SVP pakt uit met lustrum editie walking dinner tijdens Internationale Vrouwendag

Op zaterdag 8 maart organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) voor de vijfde keer een walking dinner in Schiedam. Elke Schiedamse vrouw kan hieraan meedoen. Op 8 maart nemen zij een kijkje in elkaars keuken: kleine groepjes vrouwen lopen een culinaire route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan.

 

De afgelopen jaren groeide het walking dinner op Internationale Vrouwendag uit tot een zeer succesvol evenement in Schiedam. Meer dan 200 vrouwen zetten zich afgelopen jaar in om een onvergetelijke avond te bewerkstelligen. Tijdens de lustrum editie probeert het SVP dit succes minimaal te evenaren. Al zo’n 20 kookteams hebben zich spontaan aangemeld om voor andere Schiedamse vrouwen te gaan koken.  

 

Collectief deuren openen

Als platform voor informatie, inspiratie en ontmoeting omarmt het SVP Internationale Vrouwendag. Maar wel op een manier die past bij Schiedam, het SVP en de tijd waarin we leven. Schiedam heeft veel inwoners die van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land komen. Schiedam is een importstad. Niet iedere vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart wil het SVP collectief deuren openen die anders gesloten blijven. Het walking dinner is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren.

 

1 februari start kaartverkoop

Om mee te doen hoeven vrouwen niet aangesloten te zijn bij het SVP.Tickets voor de culinaire route à €15,- zijn binnenkort te koop. Voor verkoopadressen en informatie: Facebook SVP Walking Dinner of www.svpschiedam.nl.

5 december 2013 - Oproep: Kookteams en kooklocaties voor LUSTRUM Walking Dinner 8 maart 2014

Wat een feest dat we op zaterdag 8 maart het LUSTRUM Walking Dinner mogen organiseren!

 

Dit is mede dankzij jullie. Zonder jullie inzet en enthousiasme bij de vorige edities was het niet gelukt.

 

Oproep kookteams

Om dit feestelijke Walking Dinner een nog groter succes te laten worden, zijn we nu al op zoek naar kookteams.

 

Vind jij het leuk om samen met een koksmaatje te koken voor vrouwen uit Schiedam? Of heb jij een locatie met een keuken en wil je deze beschikbaar stellen voor een kookteam? Meld je dan nu al aan!

 

Hoe werkt het?

Een kookteam bestaat minimaal uit één vrouw die kookt en één vrouw die haar ondersteunt. Jullie krijgen een vast bedrag per eter om mee in te kopen. Jullie bepalen het menu, doen de boodschappen en koken. Op het aanmeldformulier kookteam kun je aangeven of je thuis kookt of elders wilt koken, of als je een andere kok wilt ondersteunen.

 

Jouw keuken of locatie aanbieden kan ook. Dan kookt en/of serveert het kookteam op jouw locatie. Heb je een mooie locatie die je ter beschikking wilt stellen, gebruik dan het aanmeldformulier locatie.

 

Vragen?

Laat het ons weten via info@svpschiedam.nl, twitter @svpschiedam of Facebook. Wij houden je via deze media op de hoogte. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar jouw voorbereiding op en ervaring met 8 maart.

 

Wat zou het mooi zijn als we opnieuw 200 vrouwen op de been krijgen om voor elkaar een onvergetelijke avond te bewerkstelligen... Tot ziens op 8 maart!

 

Hartelijke groeten,

namens het Schiedams Vrouwen Platform

 

Sandra Winkels, Alwine van Winsen, Astrid van Pelt, Leonie Hulshof, Ineke van den Boom, Manja van de Plasse en Jennifer Dekker

organisatieteam 8 maart 2014

persbericht 3 september 2013 Nazomerborrel & BYO picknick bij Babbersmolen op 8 sept

Om het nazomergevoel even vast te houden en bij te praten na de vakantieperiode organiseren het SVP op zondag 8 september een borrel op het terrein van de Babbersmolen. De organisatie zorgt ervoor dat er een drankje klaar staat. Neem zelf lekkere hapjes mee en kinderen zijn dit keer ook van harte welkom.

 

Rondleiding Babbersmolen

Deze middag is er tevens gelegenheid om de historie van deze bijzondere locatie te ontdekken: een rondleiding in/om de Babbersmolen onder leiding van een medewerker van Stichting De Schiedamse Molens.

 

Aan de middeleeuwse Schiedamse Poldervaart ligt de Babbersmolen uit 1710. Bij veel Schiedammers is hij bekend als het oude vogelasiel. Dit is echter de oudste stenen poldermolen van Nederland. De molen wordt momenteel gerestaureerd. Na meer dan 90 jaar heeft de Babbersmolen zijn wiekenkruis terug en heeft Schiedam weer een draaiende poldermolen. Daarnaast wil stichting De Schiedamse Molens ook het leven op een poldermolen weer zichtbaar maken. Meer info: www.schiedamsemolens.nl

 

Datum: Zondag 8 september tussen 16.00 en 18.00 uur
Locatie: Volkstuincomplex Vijfsluizen, Schiedam
Voor wie: Alle Schiedamse Vrouwen

 

We hopen jullie daar allen weer te treffen!

persbericht 18 februari 2013 Vooraankondiging: 4e Walking Dinner BROOD & ROZEN

SVP organiseert wederom een walking dinner tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart

 
Na het succes van de drie voorgaande jaren organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) opnieuw een walking dinner in Schiedam. Elke Schiedamse vrouw kan hieraan meedoen. Op vrijdagavond 8 maart nemen zij een kijkje in elkaars keuken: kleine groepjes vrouwen lopen een route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. Het walking dinner wordt gestart bij Het Wennekerpand en feestelijk afgesloten bij Podiumcafé De Graauw Hengst.
 
 
Vorige jaren was het walking dinner op Internationale Vrouwendag zeer succesvol. Meer dan 200 vrouwen zetten zich in om een onvergetelijke avond te bewerkstelligen. We proberen dit succes minimaal te evenaren.
Het thema dit jaar is Brood & Rozen. Op 8 maart1908 vond in New York de eerste staking voor en door door vrouwen plaats. De staking was gericht tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie en is beroemd geworden door onder meer de poëtisch verwoorde eis van de vrouwen: "brood en rozen".
 
 
Collectief deuren openen
Als platform voor informatie, inspiratie en ontmoeting omarmt het SVP Internationale Vrouwendag. Maar wel op een manier die past bij Schiedam, het SVP en de tijd waarin we leven. Schiedam heeft veel inwoners die van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land komen. Schiedam is een importstad. Niet iedere vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart wil het SVP collectief deuren openen die anders gesloten blijven.
BROOD & ROZEN is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren.
 
 
Kaartverkoop en aanmelden kookteams
Om mee te doen hoeven vrouwen niet aangesloten te zijn bij het SVP. Koop tickets à €15,- om een route te lopen bij één van de drie verkooppunten in de stad:
*  Nationaal Jenevermuseum Schiedam, Lange Haven 74-76. Open: di-vr van 12:00-17:00, za-zo van 13:00-18:00 uur.
*  Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland. Open: ma van 11:00-17:30, di/wo/vr van 9:00-17:30, do van 9:00-20:00, za van 9:00-17:00 uur.
*  Tante Yo, Groenelaan127, Open: vr van 11:00 -17:00, za 10:30 - 13:30 uur.
 
De kaartverkoop sluit op 1 maart.
 
 
Daarnaast is er grote behoefte aan kookteams. Kijk op de website voor meer informatie of op facebook of meld je aan voor onze maillijst via info@svpschiedam.nl.

nieuwsbericht 19 juni 2012 Hoogstraat Bruist was een succes!

Op 7, 8 en 9 juni organiseerde het SVP in samenwerking met Centrummanagement 'HOOGSTRAAT BRUIST'. Bijna alle lege winkelruimtes op de Hoogstraat werden gevuld met initiatieven vanuit het Schiedams Vrouwen Platform. En het werkte! De Hoogstraat werd merkbaar drukker bezocht dan anders en de sfeer was top.
 


Vol lof
Niet alleen degenen die een eigen ruimte voor drie dagen hadden ingericht waren enthousiast, ook de bestaande ondernemers. Vaak kregen we als reactie: “Kunnen jullie dit niet elke koopzondag doen? Wat een leuk initiatief, dit moet veel vaker gebeuren!” En ook de bezoekers aan het evenement reageerden vol lof.Bedankt
We zijn er trots op dat we weer konden bewijzen waar het SVP zo sterk in is: Met de inzet van veel vrouwen en bijna zonder budget iets heel bijzonders neerzetten. (zoals jullie weten bestaat de organisatie van het SVP uit louter vrijwilligers). Niet alleen de deelnemers willen wij bedanken, ook de bezoekers, ondernemers en andere organisaties die HOOGSTRAAT BRUIST tot een succes hebben gebracht.Nog een keer?
Voor een eerste keer bleek het een doorslaand succes te zijn en we willen dit initiatief dan ook graag herhalen. Verbeterpunten zijn van harte welkom en zullen dan natuurlijk meegenomen worden bij de organisatie.

Denk alvast na. Want wellicht heb je zelf een goed idee voor een volgende keer.

persbericht 3 juni 2012 Hoogstraat Bruist op 7, 8 en 9 juni

Nog heel even wachten – grote variatie in initiatieven.

 

Het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) vult in samenwerking met Centrummanagement drie dagen lang de lege ruimtes op de Hoogstraat. Van donderdagavond 7 tot en met zaterdag 9 juni zijn circa 40 uiteenlopende initiatieven van verschillende Schiedamse vrouwen het bezoeken waard.

 

De gemeente, het Centrummanagement en diverse instanties zijn al jaren bezig met het maken van plannen om de winkels aan de Hoogstraat weer gevuld te krijgen. Dit blijkt een moeizaam proces. Om een indruk te krijgen van hoe het zou kunnen zijn, vult het SVP van donderdagavond 7 tot en met zaterdag 9 juni de leegstaande panden/etalages aan de Hoogstraat met initiatieven van Schiedamse Vrouwen. Uit de achterban van het SVP kwamen bijna 40 aanmeldingen (!) binnen om tijdens deze dagen een eigen initiatief te ontplooien. Het belooft een prachtig evenement te worden.

 

Inventarisatie
Na de oproep van het SVP voor dit project, kwamen de aanmeldingen in hoog tempo binnen. Zoals we hoopten gaat het om de meest uiteenlopende initiatieven, van vrouwen met een beginnende onderneming, maar ook met al wat langer bestaande bedrijven. Ook diverse instellingen maken hun opwachting, evenals kunstenaars en eenmalige initiatieven voor een goed doel. Er is een inventarisatie gemaakt van de beschikbare panden en de indeling is afgerond. Na een drukbezochte startbijeenkomst ging iedereen aan de slag om met veel enthousiasme het eigen initiatief te ontwikkelen.

 

Opening 7 juni
Donderdagavond, aan het begin van de koopavond, zal het evenement officieel geopend worden. Nadere berichtgeving hierover volgt. Daarna is er op donderdagavond, vrijdag en zaterdag volop leven op de Hoogstraat. Kom vooral kijken naar alle bijzondere initiatieven, want na zaterdag is het alweer voorbij! Op zaterdagavond wordt er nageborreld bij Muziekcafe van der Wal, aan de Grote Markt.

persbericht 15 april 2012 SVP vult lege ruimtes Hoogstraat met Centrummanagement

Schiedams Vrouwen Platform (SVP) vult in samenwerking met Centrummanagement drie dagen lang de lege ruimtes op de Hoogstraat - 7, 8 en 9 juni 2012


In de Hoogstraat zijn 80 van de 100 winkels gevuld. De rest staat leeg. De gemeente, het Centrummanagement en diverse instanties zijn al jaren bezig met het maken van plannen om de winkels aan de Hoogstraat weer gevuld te krijgen. Dit blijkt een moeizaam proces.
Om een indruk te krijgen van hoe het zou kunnen zijn, wil het SVP van donderdagavond 7 t/m zaterdag 9 juni de leegstaande panden/etalages aan de Hoogstraat vullen met initiatieven van Schiedamse Vrouwen. Omdat het SVP een achterban heeft van bijna 600 vrouwen, is het mogelijk daar een aantal enthousiaste deelneemsters voor te mobiliseren en tegelijkertijd ook een grote groep vrouwen (met achterban) te motiveren om tijdens die dagen de Hoogstraat te bezoeken.


Door een initiatief als dit ontstaan er nieuwe contacten, waardoor je misschien makkelijker je bedrijf of activiteit kunt opstarten, continueren of bekendheid geven. Het kan bovendien helpen om met een frisse blik te kijken naar mogelijkheden van de Hoogstraat die wellicht nog niet benut of ontdekt zijn. En verder hopen we natuurlijk op een bruisend geheel met leuke kleinschalige initiatieven.


Wat wil je laten zien?
In principe kan dit van alles zijn. Ben je bezig een nieuw bedrijf op te zetten en kun je best wat zichtbaarheid gebruiken? Of wil je misschien een paar dagen voor een goed doel dingen verkopen, je creativiteit tonen met een mini-expositie, workshops organiseren, of een paar dagen een kinderopvang runnen… Kom met een leuk idee! Tip: zondag de 10e is het Vaderdag.


Centrummanagement
Het SVP werkt samen met het Centrummanagement. Contacten met de eigenaren van de winkelruimtes verlopen in eerste instantie via Chris Coppens en Kitty Buijtendijk. Er wordt een inventarisatie gemaakt van de panden die gevuld kunnen worden.


Wat kost dat?
Als je een goed idee hebt, krijg je gratis een winkelruimte, etalage of kraam op de Hoogstraat toegewezen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes. En voor de kosten die je maakt.


Hoe kun je meedoen?
Schrijf je in door de antwoorden op onderstaande vragenlijst te mailen. Wees er snel bij !  Inschrijving is bindend. De inschrijving sluit op 30 april.

> meer info onder 'wat doen we volgende maand?'

persbericht 20 februari 2012 Inschrijvingen stromen binnen! Oproep aan kookteams

De inschrijving voor deelname aan het walking dinner op donderdagavond 8 maart loopt goed. Deze feestelijke manier om Internationale Vrouwendag in Schiedam te vieren werd twee jaar geleden met veel enthousiasme Ontvangen. Meer dan 175 vrouwen namen toen deel aan deze door het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) georganiseerde avond. Verleden jaar werd dit succes overtroffen met maar liefst 225 deelneemsters. Ook dit jaar zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen en gelukkig zijn er al verschillende kookteams bekend. Deze kookteams bieden hun hapjes aan vanuit huis of een andere locatie in de stad. Schiedamse dames die zich aanmelden voor het lopen van een culinaire route, kunnen genieten van een keur aan internationale keukens.

 

Secret Ingredients
Inhakend op het Culturele Themajaar ‘Verborgen Schatten’, presenteert het SVP dit jaar de subtitel Secret Ingredients. We hopen daarmee o.a. de kookteams te inspireren tot het toevoegen van het juiste snufje spanning. Maar ook een bijzondere locatie kan een secret ingredient zijn. Zo starten we de avond vanuit de Branderszaal aan de Lange Haven 97, een prachtige historische verborgen schat uit het rijke brandersverleden van Schiedam. De avond eindigt bij Hoppe aan de Nieuwe Haven. We hopen op een avond vol verrassingen.
 
Vrouwen uit Schiedam koken voor elkaar
Schiedam is een importstad. Veel inwoners van Schiedam komen van oorsprong uit een
andere stad, of zelfs een ander land. Niet iedere nieuwe vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart openen we collectief deuren die anders gesloten blijven. WALKING DINNER – Secret Ingredients is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren. Alle ingrediënten voor een goede avond zijn aanwezig: lekker koken, gezellig eten en veel andere vrouwen ontmoeten.
 
Aanmelden voor koken of culinaire route lopen via www.svpschiedam.nl
Alle Schiedamse vrouwen kunnen zich tot 1 maart inschrijven. Daarna worden de definitieve culinaire routes vastgesteld. Inschrijven kan via de website van het SVP, waar ook uitgebreide informatie te vinden is over deze avond. Vrouwen die een culinaire route lopen, maken bij inschrijving 15 euro over. Vrouwen die koken, ontvangen geld om boodschappen te doen. Let op! Schrijf je snel in, want voor je het weet is het 1 maart.

persbericht 13 februari 2012 Vooraankondiging Walking Dinner SECRET INGREDIENTS

SVP organiseert wederom een walking dinner tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart

 

Na het succes van de twee voorgaande jaren organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) opnieuw een walking dinner in Schiedam. Elke Schiedamse vrouw kan zich hiervoor inschrijven. Op donderdagavond 8 maart nemen zij een kijkje in elkaars keuken: kleine groepjes vrouwen lopen een route door de stad, langs verschillende adressen. Ze proeven een paar gerechten en maken kennis met elkaar, voordat ze naar een volgend adres gaan. Het walking dinner wordt gestart bij de Branderszaal aan de Lange Haven 97 en feestelijk afgesloten op een andere centraal gelegen locatie.
 
 
In 2012 staat het Schiedamse Culturele Themajaar in het teken van ‘Verborgen Schatten’. Het SVP haakt hierop in met de inspirerende subtitel SECRET INGREDIENTS, voor het juiste snufje spanning. Per slot van rekening weet niemand van tevoren waar ze terecht zal komen.
 
Vorig jaar was het walking dinner op Internationale Vrouwendag zeer succesvol. Meer dan 200 vrouwen zetten zich in om een onvergetelijke avond te bewerkstelligen. We proberen dit succes minimaal te evenaren.
Collectief deuren openen
 

Als platform voor informatie, inspiratie en ontmoeting omarmt het SVP Internationale Vrouwendag. Maar wel op een manier die past bij Schiedam, het SVP en de tijd waarin we leven. Schiedam heeft veel inwoners die van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land komen. Schiedam is een importstad. Niet iedere vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart wil het SVP collectief deuren openen die anders gesloten blijven. SECRET INGREDIENTS is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren.
 
 
Aanmelden vanaf midden februari
Om mee te doen hoeven vrouwen niet aangesloten te zijn bij het SVP. Binnenkort start de inschrijving voor zowel de kookteams als de vrouwen die willen gaan eten. Houd de website www.svpschiedam.nl of de Facebookpagina in de gaten of meld je aan voor onze maillijst via info@svpschiedam.nl.
 

nieuwsbericht 10 december 2011 Geslaagde muzikale afsluiting in Wennekerpand

Donderdag 8 december stond de jaarafsluiting van het SVP in het teken van muziek. Het programma Music and More trok ruim 100 vrouwen naar het Wennerpand!

FOTO'S

Het was een avond vol verrassende muziekoptredens van prachtige, talentvolle Schiedamse vrouwen. De aftrap werd genomen door het koor Femmes pur Sang onder leiding van Annette Rogers. Een mooi klassiek repertoire met meerstemmige songs. De Bra Band had een steviger geluid en bracht een aantal rocknummers ten gehore. Roos Zingt daarentegen vroeg de zaal om input voor haar nummers. Dat resulteerde in nederlandse, engelse en franse liedjes over de liefde en meer. Als afsluiter van de avond een optreden van de bekende jazz zangeres Kizzy McHugh. Tijdens haar show doopte ze elke vrouw in de zaal tot diva.

 

Na elk optreden, tijdens het wisselen van de bands, werd er gezellig bijgepraat in het grand café. Voor aanvang van het programma is door ruim 25 vrouwen gebruikt gemaakt van het speciale SVP diner, dat in samenwerking met het grand café was aangeboden.

 

Kortom een zeer geslaagde avond met dank aan alle artiesten!

persbericht 27 november 2011 Music and More met Kizzy McHugh op 8 december

Donderdag 8 december organiseert het Schiedams Vrouwen Platform een avond vol verrassende muziekoptredens in het Wenneker Pand. De internationaal bekende Kizzy McHugh is een van de bijzondere gasten.

 

Het SVP organiseert deze avond om het jaar feestelijk en vooral muzikaal af te sluiten. Kom genieten van een bijzonder programma; een cocktail van verschillende muziekstijlen gebracht door prachtige, talentvolle Schiedamse vrouwen, waaronder Roos Zingt, Femmes Pur Sang o.l.v. Annette Rogers, de Bra Band en als hoogtepunt van de avond jazz zangeres Kizzy McHugh.

Alle dames die wonen, werken en/of studeren in Schiedam zijn van harte welkom! Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma: 19.30 uur. Einde: ongeveer 22.30 uur. Locatie: Wenneker Pand, Vijgensteeg 2 in Schiedam.

Kaartverkoop

Kaarten in de voorverkoop kosten maar € 5,-. Bestellen kan via info@svpschiedam.nl of kijk op www.svpschiedam.nl. Aan de deur betaal je € 7,- per kaart.

 

Diner vooraf

Speciaal voor de bezoekers van Music and More is er vooraf gelegenheid om een 2-gangen menu te gebruiken in het Grand Café van het Wennekerpand. Kosten van dit speciale menu zijn € 17,50 inclusief 1 drankje. Reserveer rechtstreeks bij het Wenneker Pand via 010 2730712.

nieuwsbericht 8 november 2011 Dialoog ‘Kleding maakt de vrouw’

8 november    SVP dialoog "Kleding maakt de vrouw?"

 

Het thema van de Week van de dialoog is dit jaar “Kleding maakt de mens?”.

Waar voelen wij ons prettig in, wat voor indruk laat je door je kleding bij anderen achter, welke vooroordelen hebben we zelf, welke betekenis zit er achter een bepaald kledingstuk of sieraad, welke materialen kun je gebruiken voor kleding. Kortom, genoeg stof om met anderen over in dialoog te gaan.

 

PROGRAMMA dialoog en kledingruilbeurs
Op dinsdag 8 november organiseren wij samen met serviceclub Innerwheel een dialoogbijeenkomst met een aangepast thema “Kleding maakt de vrouw?”

 

Tijd: 19.30 uur en 20.30 uur
Locatie: De Kleine Visser, Nieuwe Haven 95
Entree: gratis

 

1 – Lezing en dialoog

De avond start om 19.30 uur met een lezing over verschillende kledingtechnieken door Elsje Miedema, gevolgd door een dialoog over kleding. Voor dit gedeelte van het programma is er maar een beperkt aantal plaatsen. Interesse? Meld je op tijd aan. Aanmelden: vanaf 14 oktober via svp@schiedam.nl.


2 – Kom kleding ruilen
Vanaf 20.30 uur start de kledingruilbeurs. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig. Tevens is er gelegenheid om de gekozen kleding ter plekke te laten vermaken (bij kleine ingrepen).

Zin in iets nieuws? Bij de kledingbeurs kun je net zoveel kleding mee naar huis nemen als je ingeleverd hebt. Zie je meer, dan vragen we een kleine vergoeding (hoogte mag je zelf bepalen). De opbrengst gaat naar het hieronder beschreven goede doel. Informatie over locatie en tijdstip voor het inleveren van kleding en accessoires volgt nog in komende berichten.

* * * * * * * * *

Over de Week van de dialoog in Schiedam

Ook dit jaar wordt er in Schiedam weer meegedaan met de Week van de dialoog van 4 tot en met 10 november. De coördinatie ligt opnieuw volledig in handen van stichting meredia.nl. De voorbereidingen worden getroffen in samenwerking met de werkgroep bestaande uit medewerkers van het Lentiz |LIFE College, Bibliotheek Waterweg, SWSwelzijn, Stichting Islam en Dialoog, werkgroep Dialoog in Schiedam, Vluchtelingenwerk Maasdelta afdeling Schiedam en Woonplus.

Kijk voor het volledige programma op www.dialoogschiedam.nl

nieuwsbericht Geslaagde Pink Ribbon bijeenkomst

Afgelopen zaterdag vond voor de derde keer het SVP Pink Ribbon event plaats. Hoewel de opkomst iets lager lag dan vorig jaar, was het absoluut een geslaagde avond. Zoals iemand van de organisatie pakkend verwoordde: "als één persoon deze avond geholpen is met onze informatie en dat doorvertelt aan anderen is onze avond al een succes". 

Informatie, tips en praktijkvoorbeelden kwamen van de sprekers zoals Mathilde van der Breggen van Roparun centrum, Medina Hairlahovic van SAK, Yolande Slooter van Care for Women, Anja Roza lymfoedeemfysiotherapeute en Hetty Verhoeven van de Vlietland borstkliniek

 

Vooraf en tijdens het programma zorgde vrouwenkoor Uit Volle Borsten voor (h)eerlijke vrouwenhumor verweven in hun pakkende songteksten. 

Het kunstwerk -een vrouwenborstbeeld- van Conny Paap werd gewonnen door Medina Hairlahovic. De opbrengst van de lotenverkoop gaat naar het goede doel. Medina was blij verrast en had vooraf al besloten wat ze er mee zou doen, mocht ze het winnende lot hebben. Op 24 oktober overhandigt ze het borstbeeld aan het Roparun centrum Rotterdam waar het een mooi plekje in de hal zal krijgen. Dit was tevens een mooi gebaar ter afsluiting van de avond.  (onder 'links' zijn enkele foto's te bekijken)

persbericht 3 oktober 2011 SVP Pink Ribbon avond in teken van borstkanker

Op zaterdag 8 oktober staat de SVP-bijeenkomst geheel in het teken van Pink Ribbon, oftewel borstkanker. Omdat borstkanker voornamelijk vrouwen treft, is het een onderwerp waar het SVP niet omheen kan. 

Na een drukbezochte Pink Ribbon bijeenkomst vorig jaar, verwachten wij jullie opnieuw een interessant programma te bieden. Het belooft een verrassende maar natuurlijk ook informatieve avond te worden, waarin verschillende vrouwen komen spreken over hun beroepsmatige, dan wel persoonlijke ervaringen. Niet alleen het ziek zijn komt aan bod, maar ook het proces erna. Waar vinden vrouwen de kracht om verder te gaan en welke betekenis heeft de ziekte in hun leven. Tussendoor en na afloop is er voldoende ruimte om vragen te stellen, te evalueren en een glas te heffen op de goede afloop.
 
Programma: informatief & entertainment
De avond begint met een verrassend muzikaal optreden van dameskoor Uit Volle Borsten.
- Het Roparun centre heeft een nieuw concept. Mathilde van der Breggen legt uit wat hier in het kader van borstkanker bijzonder aan is. 
- Medina Hairlahovic vertelt over haar werk bij de stichting Allochtonen en Kanker, de samenwerking met Roparun, en over de (internationale) mogelijkheden van pruiken.
- Care for Women, Yolande Slooter over wat voor soort begeleiding zij geven aan vrouwen die behandeld worden of die een behandeling hebben afgerond.
- Vorig jaar sprak Ingeborg Mares, mammachirurge verbonden aan het Vlietland Ziekenhuis, over de nieuw te openen Borstkliniek in het Vlietland Ziekenhuis. Nu één jaar verder zijn we benieuwd naar de eerste ervaringen en inzichten. Hetty Verhoeven praat ons bij.
- Anja Roza, lymfoedeemfysiotherapeut (gespecialiseerd in nazorg van borstkanker) verbonden aan o.a. het Vlietland Ziekenhuis.
- Informatiestandjes van Care for Women en Pastelle.
 
Verloting bijzonder kunstwerk
Kunstenares Conny Paap stelt één van haar bijzondere kunstwerken ter beschikking. Voor aanvang van het programma en tijdens de pauze worden loten verkocht à 5 euro p.p. De opbrengst gaat naar Casa Ochetto.
 
Praktische info 
Locatie: bibliotheek Noord, Bachplein 589, Schiedam 
Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, start programma 20.00 uur, einde 22.00 uur
Entree: gratis toegang
 
Vooraf aanmelden
Meld je alsjeblieft aan van tevoren, vanwege de zitplaatsen en de catering, via  info@svpschiedam.nl. 
Alle Schiedamse vrouwen zijn van harte welkom!
 
Namens het Schiedams Vrouwen Platform,
Aicha Olsen, Medina Hairlahovic, Conny Paap en Yolande Slooter
organisatieteam 8 oktober
 
(met dank aan: bibliotheek Noord, galerie Conny Paap, Amazing Flowers, restaurant 't Stadhuys) 

persbericht 29 augustus 2011 Het SVP organiseert SPIRIT & THE ARTS

 

Een avond vol inspiratie op donderdag 8 september 2011

 

Het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) organiseert in samenwerking met het Jenevermuseum en de kunstenaars Conny Paap, Brigitte Bot, Jetske Vermaak en Sarah van der Pols een bijzondere avond over kunst. Het eerste deel van de avond vindt plaats in het Jenevermuseum waar het gezelschap een sneak preview krijgt van de aankomende tentoonstelling Kunst & Jenever, waartoe 17 Schiedamse kunstenaars zich lieten inspireren door 'jenever'.


De directeur van het museum en drie van de deelnemende kunstenaars worden geïnterviewd over de tentoonstelling en de kunstwerken. Vervolgens is er gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken. Voor het tweede deel van de avond begeeft het gezelschap zich naar het atelier van Sarah van der Pols. Haar bijzondere werken hangen inmiddels in galeries en musea in binnen- en buitenland. De kunstenaar vertelt zelf over haar werk.

 

De avond start om 19.30 uur op de Graanzolder van het Jenevermuseum (inloop vanaf 19.00 uur) en eindigt om 21.30 uur. De entree bedraagt 5 euro inclusief twee consumpties. Graag van tevoren aanmelden via e-mailadres. info@svpschiedam.nl

persbericht 10 juni 2011 Uiteindelijk 91 inschrijvingen voor 8 juni

De unieke Molenroute die afgelopen woensdag door het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) werd georganiseerd, was een doorslaand succes. Maar liefst 91 Schiedamse vrouwen schreven zich in om deel te nemen aan de route langs de Schiedamse windreuzen. Het programma begon bij de nieuwe molen De Kameel en vervolgens vond bij iedere molen een bijzondere activiteit plaats.

 

Het was stralend weer en er stond een behoorlijke wind, dus de omstandigheden waren optimaal om te beleven hoe ontzagwekkend een werkende Schiedamse molen kan zijn.

 

Programma
De vrouwen werden in groepen van ongeveer 15 personen verdeeld en op pad gestuurd. Daarbij kon er in iedere molen iets anders gedaan worden. De Kameel kon helemaal bezichtigd worden. Bij De Walvisch gaf men uitleg over de verschillende molenaarsproducten. De Drie Koornbloemen kon beklommen worden, waarna er door de molenaar uitleg werd gegeven. De Vrijheid was volledig in bedrijf en zo kon er op alle zolders ervaren worden wat een spektakel een werkende authentieke molen biedt en hoe vernuftig de techniek van toen in elkaar steekt. Bij de Noordmolen kon er een hapje en een drankje genuttigd worden en Museummolen de Nieuwe Palmboom was uiteraard ook geopend.

Na afloop werd er nageborreld bij de Noordmolen en kreeg men een goodie bag* mee naar huis.

 

Tijdens de avond is er onder de bezoekers een bedrag opgehaald voor Stichting De Schiedamse Molens. De totaalopbrengst daarvan bedroeg 170 euro, dat dezelfde avond nog overhandigd kon worden aan Jan Klitsie, voorzitter van De Schiedamse Molens.

 

De reacties van zowel bezoekers als molenaars waren uitermate positief. Het was een unieke avond.

 

Foto's
Voor foto’s van de avond: Bekijk het flickr-account van Janet van Huisstede http://www.flickr.com/photos/janetvanhuisstede

Goodie bags
met dank aan: Bibou, Sport2000, galerie Conny Paap, Collé styling&beauty, Ed van Pelt, Jenevermuseum en De Nieuwe Palmboom.
 

persbericht 29 mei 2011 Al meer dan 50 Schiedamse Vrouwen schreven in voor 8 juni

SVP-primeur: Schiedamse molenroute - Al meer dan 50 Schiedamse Vrouwen schreven in!

Let op: de inschrijving sluit op zondag 5 juni. Wees er snel bij!

persbericht 23 mei 2011 SVP-primeur: Schiedamse molenroute

Schiedamse Vrouwen bezoeken de molens op woensdag 8 juni

 

Schiedam, 23 mei 2011  -  In het Schiedamse themajaar Molens en Jenever organiseert het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) een unieke route langs de Schiedamse molens. Een uiterst actueel evenement, omdat op 14 mei de nieuwe molen De Kameel werd geopend. Deze bijzondere molen zal dan ook centraal staan tijdens de avond. Het programma begint bij De Kameel en vervolgens zal bij iedere molen een bijzondere activiteit plaatsvinden.

 

Hoogste molens…

Het is bekend dat de Schiedamse molens de allerhoogste ter wereld zijn en dat ze werden ingezet in de jeneverindustrie. Maar dat ze vrijwel allemaal nog in bedrijf zijn, is niet bij iedereen bekend. Waar windmolens vroeger als ouderwets en niet bedrijfszeker werden betiteld, zijn ze tegenwoordig weer volop in beeld vanwege de inzet van natuurlijke energie. Maak van dichtbij kennis met deze Schiedamse reuzen en ontdek waarom ze zo bijzonder zijn.

 

Programma

Tijdens deze bijzondere avond zullen er deuren geopend worden die anders gesloten blijven. Zo is het mogelijk de nieuwe molen De Kameel te beklimmen en kun je ook in De Vrijheid naar boven. Er wordt voor de gelegenheid zelfs speciaal gemalen. Natuurlijk is Museummolen De Nieuwe Palmboom van de partij, is de molenwinkel in De Walvisch geopend en zijn ook De Drie Koornbloemen en het restaurant van De Noordmolen opgenomen in het programma.

 

Inschrijven

Vanwege de organisatie van de routes en de soms beperkte capaciteit van een molen willen we graag weten of je komt. We vragen 5 euro per persoon voor deelname, dit kun je bij aanvang op 8 juni voldoen. Het programma speelt zich af tussen 19.00 en 22.00 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur. Alle Schiedamse vrouwen zijn van harte welkom.

 

Geef je op via info@svpschiedam.nl

nieuwsbericht 10 maart 2011 Bedankt voor jullie deelname aan walking dinner

 

Colorful and Brilliant 2011 was een doorslaand succes. Een definitieve meting heeft uitgewezen dat er uiteindelijk rond de 220 vrouwen betrokken waren bij het evenement! We zijn er trots op dat alles zo soepel verlopen is. Ten opzichte van vorig jaar hebben we de organisatie op belangrijke punten verbeterd en dat pakte fantastisch uit.

 

Onze dank aan alle deelnemers voor jullie spontane, hartelijke, lieve en warme reacties. Dank aan de kookteams die spontaan hun deuren open stelden om vrouwen te ontvangen. Het was fantastisch om zoveel enthousiaste vrouwen na afloop van het Walking Dinner bij elkaar te zien. 

 

We hebben dan ook ter plekke besloten om volgend jaar een derde editie te organiseren. Colorful and Brilliant 2012! Zet 8 maart 2012 vast in je agenda. Wil je meehelpen met organiseren? Mail het ons.

 

Hartelijke groeten van een blije en trotse organisatie.

Schiedams Vrouwen Platform

Aïcha Olsen, Alwine van Winsen, Astrid van Pelt, Jennifer Dekker, José Uitenbroek, Leonie Hulshof, Manja van de Plasse, Rita van der Eijk, Sandra van de Marel en Sandra Winkels

nieuwsbericht 2 maart 2011 Op 8 maart 200 vrouwen in beweging

 

De aanmeldingen voor het walking dinner COLORFUL AND BRILLIANTop 8 maart aanstaande zijn binnengestroomd. Momenteel worden alle kookteams en deelnemers aan de culinaire route ingedeeld.
 
Een ding is zeker, op internationale vrouwendag krijgen we 200 vrouwen in Schiedam in beweging!

persbericht 14 februari 2011 Oproep aan kookteams

COLORFUL AND BRILLIANT, tweede editie.

Inschrijvingen stromen binnen!  Oproep aan kookteams


Schiedam, 14 februari 2011  -  De inschrijving voor deelname aan het walking dinner op Internationale Vrouwendag dinsdagavond 8 maart is afgelopen week van start gegaan. Na drie dagen waren er al 75 inschrijvingen binnen. Het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) is blij verrast om in zo’n vroeg stadium al zoveel deelnemers te kunnen noteren. Dat belooft wat!

Voorwaarde voor het slagen van deze avond is de juiste verhouding tussen kookteams en deelneemsters aan de culinaire route. Daarom doet het SVP een dringende oproep aan kookteams. “Schrijf je alsjeblieft in. We hebben liever een paar kookteams teveel, dan dat we op 8 maart met lege handen staan en mensen moeten teleurstellen.”
Een kookteam biedt gerechtjes aan vanuit huis of een andere locatie in de stad. Schiedamse dames die zich aanmelden voor het lopen van een culinaire route, kunnen genieten van onder meer de Deense, Turkse, Poolse en Surinaamse keuken.
 
Aanmelden voor koken of culinaire route loopt via de website 
Alle Schiedamse vrouwen kunnen zich tot 1 maart inschrijven. Daarna worden de definitieve culinaire routes vastgesteld. Inschrijven kan via de vernieuwde website van het SVP, waar ook uitgebreide informatie te vinden is over deze avond. Vrouwen die een culinaire route lopen, maken bij inschrijving via de website 12 euro over. Een inschrijving is pas geldig wanneer de betaling binnen is. Om het voor de deelnemers en de organisatie gemakkelijk te maken is er een betaalmodule (telebanking) gekoppeld aan de website. Vrouwen die koken, ontvangen geld om boodschappen te doen.

persbericht 7 februari 2011 Start inschrijving Walking Dinner

COLORFUL AND BRILLIANT, tweede editie

Inschrijving walking dinner op Internationale Vrouwendag deze week van start!

 

Schiedam, 7 februari 2011  -  De inschrijving voor deelname aan het walking dinner op dinsdagavond 8 maart gaat deze week van start. Deze feestelijke manier om Internationale Vrouwendag in Schiedam te vieren werd verleden jaar met veel enthousiasme ontvangen. Meer dan 175 vrouwen namen deel aan deze door het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) georganiseerde avond.

 

Ook dit jaar zijn er al veel spontane aanmeldingen binnen gekomen. Zo zijn er al verschillende kookteams bekend. Deze kookteams bieden hun hapjes aan vanuit huis of een andere locatie in de stad. Schiedamse dames die zich aanmelden voor het lopen van een culinaire route, kunnen genieten van onder meer de Deense, Turkse, Poolse en Surinaamse keuken.

 

Vrouwen uit Schiedam koken voor elkaar

Schiedam is een importstad. Veel inwoners van Schiedam komen van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land. Niet iedere nieuwe vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op 8 maart openen we collectief deuren die anders gesloten blijven.

COLORFUL AND BRILLIANT is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren. Alle ingredienten voor een goede avond zijn aanwezig: lekker koken, gezellig eten en veel andere vrouwen ontmoeten.

 

Aanmelden voor koken of culinaire route lopen

Alle Schiedamse vrouwen kunnen zich tot 1 maart inschrijven. Daarna worden de definitieve culinaire routes vastgesteld. Inschrijven kan via de website van het SVP, waar ook uitgebreide informatie te vinden is over deze avond. Vrouwen die een culinaire route lopen, maken bij inschrijving 12 euro over. Vrouwen die koken, ontvangen geld om boodschappen te doen.

 

- einde bericht -

Over het SVP

Het Schiedams Vrouwen Platform staat voor informatie, inspiratie en ontmoeting. Ruim 500 vrouwen die in Schiedam wonen en/of werken staan ingeschreven. Elke 8e van de maand is er een bijeenkomst waarvan de meeste rondom een wisselend thema worden georganiseerd. informatie op: www.svpschiedam.nl of via info@svpschiedam.nl

 

Over zangeres Marijke van Seters

Meer informatie op: www.marijke-music.nl

8 maart 2017 Walking Dinner

Walking Dinner 2016

8 maart 2014 Walking Dinner

8 maart 2013 Walking Dinner

SVP laat Hoogstraat bruisen op 7-8-9 juni

Walking Dinner 8 maart

8 december in Wennekerpand

startpresentatie Dialoog 7 oktober

Medina Hailahovic, winnaar kunstwerk Conny Paap

8 oktober in het teken van Pink Ribbon

Uitnodiging SVP Spirits&Arts 8-9-2011

drukbezochte molenroute

gezellig tafelen op 8 maart

uitnodiging Walking Dinner 8 maart