8 maart

 

 

Bekijk hier de foto's van een geslaagde avond ! 

FOTOALBUM 1         FOTOALBUM 2

----------------------------------------------------------------------------

Internationale Vrouwendag  -  Walking Dinner Colorful and Brilliant 2011

 

Schiedam is een importstad. Veel inwoners van Schiedam komen van oorsprong uit een andere stad, of zelfs een ander land. Niet iedere nieuwe vrouw vindt hier even gemakkelijk haar weg. Op dinsdag 8 maart openen we collectief deuren die anders gesloten blijven. COLORFUL AND BRILLIANT is een initiatief waaraan zoveel mogelijk Schiedamse vrouwen op een laagdrempelige, betaalbare manier een enthousiaste bijdrage kunnen leveren.

 

Het Schiedams Vrouwen Platform (SVP) organiseert een Walking Dinner in de Schiedamse binnenstad. Alle ingrediënten voor een goede avond zijn aanwezig: lekker koken, gezellig eten en veel andere vrouwen ontmoeten.

 

We nemen een kijkje bij elkaar in de keuken: Vrouwen uit Schiedam koken voor elkaar. Je loopt met een klein groepje vrouwen een route door de stad, langs verschillende adressen waar je gezellig aanschuift. Je proeft een paar gerechten en praat even met elkaar. Daarna ga je verder naar het volgende adres. Omdat Schiedamse vrouwen zulke uiteenlopende culturele achtergronden hebben, denken we dat dit vanzelf een gevarieerd en internationaal menu oplevert en dus ook een internationale belevenis.

Je kunt elkaar persoonlijk ontmoeten, ervaringen delen en elkaars achtergronden leren kennen en begrijpen. Dat levert veel positieve energie op. Er ontstaan nieuwe initiatieven en barrières verdwijnen als sneeuw voor de zon. We hopen op deelname van zoveel mogelijk vrouwen zodat Schiedam gonst. We willen ‘een verschil maken’.

 

= Hoe werkt het op dinsdag 8 maart?

Er wordt gestart om 18.00 uur met het uitdelen van de routes bij KomKids aan de Gerrit Verboonstraat. Je ontvangt je route en begint met een groepje vrouwen aan een avontuurlijk diner op twee verschillende locaties in Schiedam.

Rond 20.30 uur verlaat je de laatste locatie en ga je naar Podiumcafé De Graauwe Hengst, Lange Haven 28. Daar komen alle deelnemers samen voor een feestelijke afsluiting van de avond.

 

= Kookteam of culinaire route lopen, wat kies jij?

Een kookteam bestaat minimaal uit één vrouw die kookt en één vrouw die haar ondersteunt. Jullie krijgen een vast bedrag om mee in te kopen. Jullie bepalen het menu, doen de boodschappen en koken. Verder zouden we het fijn vinden als er gefotografeerd, of zelfs gefilmd wordt. En we willen graag weten wat jullie gekookt hebben. Via het inschrijfformulier kun je aangeven wat je wilt doen.

Ga je een culinaire route lopen, dan maak je via de website meteen € 12,- over.

Hiervan gaat € 10,- rechtstreeks naar de vrouwen die koken (5 euro per kookteam), zodat ze boodschappen kunnen doen. Je inschrijving is pas geldig wanneer je bijdrage op de rekening staat. Vergeet niet bij je aanmelding eventuele dieetwensen te vermelden. Heb je een mobiliteitsprobleem, dan willen we dat ook graag weten.

 

= SCHRIJF JE IN VÓÓR 1 MAART

1.  Ga naar het inschrijfformulier bovenaan deze pagina of via deze link: direct naar inschrijfformulier

2. Kies wat je zou willen doen en klik op het juiste formulier. Je kunt kiezen uit:

• Koken in je eigen keuken en daar vrouwen ontvangen.

• Koken in een keuken die door iemand anders beschikbaar is gesteld en daar vrouwen ontvangen.

• Je keuken beschikbaar stellen en vrouwen ontvangen.

• Fotograferen.

• Deelnemen aan een culinaire route.

3.  Loop je een culinaire route? Maak na inschrijving (online) per persoon € 12,- over op rekeningnr. 4617584 t.n.v. Jennifers Kitchen o.v.v. SVP 8 maart.

Wil je graag als groep de route lopen? Dat kan. Geef je op als groep van maximaal 6 personen. Voeg op de tweede pagina van het formulier de namen toe van de andere groepsleden. Maak de bijdrage voor de groep in één betaling over.

4.  Iedereen ontvangt een bevestiging van haar deelname na betaling.

Let op: vergeet niet je e-mailadres in te vullen. Dit hebben we nodig om je te informeren over de planning van de kookteams of jouw culinaire route.

Van dieetwensen en mobiliteitswensen willen we graag op de hoogte worden gesteld.

 

Je hoeft niet aangesloten te zijn bij het SVP om mee te doen.

De inschrijving sluit op 1 maart.

 

 

Impressie deelnemers 2010

Bekijk het FILMPJE van medewerkers van de bibliotheek.

walking dinner op Internationale Vrouwendag